Jollalta tulossa kolme puhelinta, valmistajana kiinalainen BYD-Electronic

Entisten nokialaisten perustama suomalainen Jolla mobile on herättänyt suurta huomiota mobiilialalla. Se on luvannut jatkaa Nokian hylkäämän, Linux-pohjaisen MeeGo- käyttöjärjestelmän kehitystä. Jollan versio käyttöjärjestelmästä on nimeltään Sailfish. Nokian viimeiseen Linux- laitteeseen, N9:ään Jolla ei aio Sailfishin virallista versiota tuoda, mutta avoimesta Linux- ympäristöstä johtuen se tullaan todennäköisesti saamaan laitteeseen epävirallista reittiä.

Uusimpien tietojemme mukaan Jollan tarkoituksena on julkaista itse ainakin kolme puhelinta. Ensimmäinen on luvattu julkaistavaksi vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä, ja sen tarkoituksena on vain saada yritys mukaan mobiilimarkkinoille. Ensimmäisen puhelimen ei lähteidemme mukaan ole vielä tarkoitus kyetä kilpailemaan markkinoiden huippumalleja vastaan, vaan kyse on hillitymmästä laitteesta. Myöhemmin julkistettava toinen malli tulee sen sijaan pyrkimään muiden valmistajien high-end – tuotteiden tasolle. Suunnitelman mukaan vasta kolmas puhelin tulee olemaan markkinoiden kuningas, huippuluokan laite vailla vertaistaan. Kolmatta mallia tullaan tuskin julkaisemaan ennen vuotta 2014.

Jolla on painottanut Kaukoitää tärkeänä kauppa-alueena ja liikeympäristönä mobiiliteollisuudessa. Hong-Kongista saamamme tiedon mukaan Jollan puhelimet tulee kokoamaan kiinalainen sopimusvalmistaja BYD Electronic. Tunnetulla valmistajalla on Kiinan lisäksi tehtaita myös Romaniassa, Unkarissa ja Intiassa.

Jolla esitteli noin kuukausi sitten yleisölle Sailfishin käyttöliittymää. Sen tärkeimpiä etuja nykyisiin mobiilikäyttöjärjestelmiin ovat helppokäyttöinen ja tehokas sovellusten moniajo, ambience-teemat, sekä älykäs, eleisiin perustuva käyttöliittymä. Yrityksen julkaisemalla esittelyvideolla vilahtaa pieni androidi-ukkeli mikä antaa ymmärtää että Sailfish tulisi olemaan yhteensopiva Androidin mahtavan sovellusvalikoiman kanssa. Jollalla on mielestämme kasassa hyvät mahdollisuudet loistavaan tuotepakettiin. Ainoa ongelma lienee rahoitus, sillä ensimmäiseen puhelimeen pitää pian tilata osat jos se aiotaan saada kauppoihin keväällä.


Kommentit

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
10 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.