Kuinka vaihtaa Windows 7:n kirjautumisruudun taustakuva

Microsoft "tarjoaa" käyttäjilleen mahdollisuutta vaihtaa Windowsin kirjautumisruudun taustakuvaa. Tämä on hyvin yleistä monissa yrityksissä ym. organisaatioissa jotka haluavat siihen oman logonsa tai muun tunnisteen. Kuvan vaihtaminen on kuitenkin tehokkaasti piilotettu ominaisuus, ja muutaman hankalan mutkan takana. Tässä ohjeet Windows seiskalle:

#

Vaihe1 Tapa 1: (Tapa 2 on kenties helpompi!...) Aloita avaamalla käynnistä-valikko, ja kirjoita hakuruutuun "regedit", ja suorita haun löytämä Registry editor. Tämä vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet toimiakseen.

#

Rekisterieditorissa etsi Background-kansio seuraavasta tiedostopolusta: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\ LogonUI\Background. Jos et näe kuvassa olevaa OEMBackground-rekisteriavainta, tee se alla olevien ohjeiden mukaan, muuten voit hypätä seuraavaan vaiheen yli.

#

Luo OEMBackground-avain painamalla hiiren oikeaa painiketta, ja valitse Uusi -> DWORD (32-bit) Value, ja anna sille nimeksi "OEMBackground"

#

Seuraavaksi paina hiiren oikealla painikkeella rekisteriavainta, ja mene muokkausvalikkoon. Sieltä vaihda avaimen arvo nollasta ykköseksi ja paina OK. Sen jälkeen voit sulkea rekisterieditorin

#

Vaihe1 Tapa 2: Avaa käynnistä-valikko ja kirjoita hakukenttään gpedit.msc, ja suorita haun löytämä Group Policy Editor. Tämäkin todennäköisesti vaatii järjestelmänvalvojan tunnukset.

#

Editorissa etsi Logon-kansio seuraavasta polusta: Computer Configuration | Administrative Templates | System | Logon. Tämän jälkeen valitse kirjautumistaustaan vaikuttava ominaisuus, ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella, ja mene muokkausvalikkoon.

#

Muokkausvalikossa vaihda ominaisuus päälle, ja paina OK. Halutessasi voit myös kirjoittaa kommentin ja sulkea editorin sen jälkeen.

#

Vaihe 2: Haluttu uusi kuva asetetaan järjestelmälevylle seuraavaan polkuun: C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds. Huomaa, että info- ja backgrounds-kansio eivät välttämättä ole olemassa, joten ne täytyy luoda itse. Itse kuvalle on olemassa pari rajoitusta, jotka tulee ottaa huomioon: Ensinnäkin kuvan tulle olla JPEG-formaattiin tallennettu, ja sen koko ei saa ylittää 245 kilotavua. Toisekseen kuvan nimeksi tulee antaa backgroundDefault, ja se tulee tallentaa halutussa näyttöresoluutiossa venymisen välttämiseksi. Kuvan nimeen voidaan myös liittää tieto oikeasta resoluutiosta (kaikki yleisimmät ainakin käy), ja näitä kuvia voi olla useampia esim. background1920×1200.jpg tai background1024×1280.jpg.

Lopputulos

Kun kuvat on paikallaan, pitäisi kirjautumistaustakuvan olla nyt eri, kun kirjautumisruutuun seuraavan kerran menee.

Kommentit

Uskoisin, että suomenkielisessä Windowsissa ohje onnistuu aivan samalla tavalla, tiedostopolkujenkin pitäisi olla suht samat. Valitettavasti en voi tarkistaa asiaa, sillä koneissani ei ole enää Windows seiskaa.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
14 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.