Apacherin mp3-soittimen purku

Ensimmäiset ruuvit irrotettu

Osalla mediabitin toimituksesta on ikään kuin pakkomielteinen halu purkaa kaikki käsiinsä saamamme elektroniikka osiin. Emme suinkaan halua rikkoa hienoja laitteitamme. Olemme vain kiinnostuneita siitä, mitä laitteiden sisältä löytyy, miten ne toimivat, ja miten laitteita voisi ehkä tulevaisuudessa parantaa.

Ensimmäiseksi toimituksemme ruuvimeisselin alle joutui Apacher Audio Sieno AU825 mp3/mp4-soitin. Valitsimme kyseisen laitteen koska sen ruuvit olivat selkeästi näkyvillä ja vaikka olisimme vahingossa rikkoneet jotain, menetys ei olisi ollut kovin suuri.

Kannen liu'utus

Ja ei kun hommiin. Soittimen jämäkän, alumiinisen takakannen alanurkista löytyy kaksi erittäin pientä ristipääruuvia. Kun ruuvit irrotetaan, takakannen pystyy liu’uttamaan ylöspäin irti. Takakannen alta löytyy pieni, 280 milliampeeritunnin akku. Akun alla on selkeästi näkyvillä soittimen 1.8 tuuman TFT-näyttö. Yli puolet soittimen sisätilasta ryövää suhteellisen iso piirilevy jolta löytyvät prosessori, neljän gigatavun muistipiiri, mini-USB ja 3.5mm kuulokeliitäntä ja sivustojen napit. Piirilevy on soittimen etupaneelissa kiinni neljällä ristipääruuvilla. Suurimman piirilevyn alta löytyy toinen, pienempi levy, joka sisältää etupaneelin neljän näppäintä. Piirilevyt ovat kiinni toisissaan hyvin heikon oloisilla johtimilla joiden irtoamista tai taittumista pitää varoa. Näppäimellinen piirilevy on alareunastaan kiinni muovisilla klipsuilla joista se pitää liu’uttaa ylöspäin pois.

Piirilevyn ruuvit

Näppäimistön alla

Osina pöydällä

Kas näin. Soitin on purettu lähes alkutekijöihinsä. Pöydältä löytyy soittimen takakuori, etupaneeli ja epämääräinen kasa piirilevyä, akkua ja näyttöä. Tätä pienempiin osiin soitinta ei ilman kolvia turvallisesti saa.

Lopuksi kokosimme osat yhteen ja käynnistimme soittimen, ja kas: se toimi moitteettomasti. Olimme erityisen ilahtuneita siitä että laitteen elektroniset osat olivat helposti irrotettavissa ja selkeästi erillään mekaanisista osista. Tämä siksi että tarkoituksenamme on joskus tulevaisuudessa valmistaa laitteelle uusi kotelo kun nykyinen takakuorta lukuun ottamatta ohuehkosta muovista valmistettu, alkaa hiljalleen rikkoutua.

Tagit: 

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.