Symbian Annan ensivaikutelma

Aloitusnäyttö Valikko

Kauan odotettu Symbian Anna-päivitys on nyt ladattavissa ainakin osalle Nokian Symbian^3-puhelinten käyttäjistä. Päivitys onnistuu sekä tietokoneen että pelkän puhelimen kautta, ja tuttuun tapaan puhelimen varmuuskopion tekeminen ennen asennusta on suositeltavaa. Noin 24 megan päivitys latautui nopeasti, ja itse asennuskin vei alle kymmen minuuttia aikaa. Asennus tapahtui pääosin itsestään, eikä mitään näyttänyt häviävän. Kansioihin lajitellut ohjelmat palasivat jostain syystä takaisin oletuskansioon, mutta muuten kaikki pysyi entisellään.

Toimisto Valikko Ohjelmistoversio

Ensimmäinen muutos johon käyttäjä törmää, on käyttöliittymän uudistunut ulkoasu. Suurimpana muutoksena ovat uudet pyöristetyt kuvakkeet, joista on voinut saada jo esimakua Symbianille olevista teemoista. Myös kuvakkeiden koko on muuttunut, ja muita pienempiä muutoksia voi nähdä ympäri puhelinta valikoissa ja sovelluksissa. Kelloa on mukava tarkastella myös kännykän valikoissa, mutta on kummallista, että se näkyy edelleen vain puhelimen ollessa pystyasennossa.

Aloitusnäytön siirtyminen Kalenteri Galleria

Annassa on paranneltu aloitusnäyttöjen hitaaksi haukuttua siirtymää, ja nyt vaihtuma seuraa sormea, kuten trendiin kuuluu. Ja oikein hyvä että kuuluukin, sillä nopea vaihtuminen tekee aloitusnäyttöjen käyttämisestä paljon sujuvampaa, ja saa käyttöjärjestelmän tuntumaan sulavammalta. Pienempi kikka löytyy ohjelmien käynnistyksestä, jossa parin sekunnin tyhjä odotus on korvattu pienellä pyörivällä latauskuvakkeella ja häivytysefektillä. Eihän se nopeuta ohjelmien käynnistymistä, mutta ainakin näkee, että jotain tapahtuu, eikä odotus tunnu niin turhauttavalta.

Nettiselain Selaimen valikko

Uusien ominaisuuksien listalla on myös paranneltu nettiselain, jonka toivottiin tuovan parannusta vanhan takkuiluun. Ensimmäisenä huomion kiinnittää viilattuun ulkoasuun ja osoitepalkkiin, mitkä eivät kuitenkaan tee uudesta selaimesta käyttölogiikalta sen helpompaa. Nettisivuja selaillessa sen sijaan huomaa, että konepellin alla on tapahtunut jotain parannusta, ja sivut tuntuvat avautuvan nopeammin. Valitettavasti työtä on vielä paljon, ja vähänkin raskaammilla sivustoilla sivun vieritys tökkii pahasti, ja häiritsee surffailua.

Pysty-qwerty Vaaka-qwerty

Seuraava suurempi muutos on pystyasennossa toimiva qwerty-näppäimistö. Se onkin erinomainen uutuus, joka tekee yhdellä kädellä kirjoittamisesta selvästi nopeampaa. Vaikka painikkeet ovat pystyasennossa ymmärrettävästi melko pieniä, tulee virhepainalluksia luultua vähemmän, kunhan kirjoittamiseen hieman keskittyy. Virheisiin auttaa myös korjaava tekstinsyöttö, mutta mikäli omat peukalot tuntuvat liian isoilta hommaan, voi toki siirtyä myös perinteiseen pystynäppäimistöön.

Kalenterimerkintä Sovellus-valikko

Näkyvien muutosten lisäksi Symbian Anna -päivitys sisältää myös paljon kaivattuja parannuksia suorituskykyyn, ja äkkiseltään voikin sanoa, että puhelin tuntuu hieman nopeammalta. Näiden lisäksi päivitys tuo monia muita pienempiä uudistuksia mm. karttoihin ja kalenteriin. Symbian Annan myötä käyttöjärjestelmä on mennyt taas hieman eteenpäin, ja seuraavaksi siirrymme odottelemaan Symbian Belle -päivityksen tuomia parannuksia.

Tagit: 

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
12 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.