Microsoft julkaisi Windows 8.1 esiversion

Windows 8.1 Preview

Kuten luvattu, Microsoft julkaisi eilen ensimmäisen esiversion tulevasta Windows 8.1 käyttöjärjestelmästä. Windows 8.1 Preview antaa mahdollisuuden testata viime syksyllä julkaistuu Windows 8 versioon tehtyjä parannuksia ja uusia ominaisuuksia. Windows 8.1 tarjoaa muun muassa laajemmat mahdollisuudet aloitusnäytön ja lukisruudun mukauttamiseen omaan makuun sopivaksi. Lisäksi on parannettu Modern UI -sovellusten yhtäaikaista käyttöä ja mukaan on tuotu mahdollisuus palauttaa käynnistä-painike (tosin ilman käynnistä-valikkoa).

Windows 8:n kustomointi

Windows 8:n kustomointi

Tässä artikkelissa keskitytään Windows 8:n mukauttamiseen erilaisten apuohjelmien avulla. Kaikki paitsi yksi ohjelmista ovat ilmaisia ja testiemme mukaan pääasiassa ongelmattomia. Artikkelin alussa tarkastellaan työkaluja Windowsin käyttöliittymän säätämiseen. Jäljempänä keskitytään käynnistä-valikon palauttamiseen kuuden erilaisen vaihtoehdon voimin.

Kokemuksia Windows 8:sta

Kokemuksia Windows 8:sta

Microsoft julkisti Windows 8:n virallisesti 26.10., eli se on ehtinyt tavoittaa jo suuren joukon uusia käyttäjiä. Useimmat entisistä Windows-käyttäjistä saivat ensikosketuksensa uutukaiseen vasta julkaisun jälkeen, mutta allekirjoittaneen tietokoneessa valmis Windows 8 on pyörinyt jo elokuun lopulta asti. Tässä ajassa on kerennyt muodostua melko hyvä näkemys muutoksista, joten on otollinen hetki referoida mitä uusi käyttöjärjestelmä on antanut ja mitä se on ottanut.

Office 2013 - pikatuntuma

Office 2013 - pikatuntuma

Microsoft julkaisi tulevan Office 2013 Customer Preview -esiversion koko maailman saataville jo heinäkuun puolessa välissä. Nyt allekirjoittaneen siirryttyä lopullisesti Windows-8 aikaan, oli hyvä aika ottaa testiin samaan tyyliin rakennettu Office 2013. Uudessa Officessa on panostettu vahvasti internetin pilvipalveluihin. Office on liitetty Windows 8:n tapaan vahvasti SkyDrive-pilvitallennuspalveluun.

Syksyn kovimmat mobiilijulkistukset - näitä kannattaa seurata

Konsepitikuva Samsung Galaxy Note 2 -puhelimesta

Kilpailu mobiilialalla on kovaa ja kaikilta valmistajilta odotetaan yhtenään tehokkaampia ja tyylikkäämpiä laitteita. Syksylle 2012 on odotettavissa lukuisia tärkeitä puhelinjulkistuksia eri valmistajilta. Mediabitti kokosi syksylle odotettavissa olevia tärkeimpiä uutuuksia.

Windows 8:n asennus

Windows 8:n asennus

Windows 8 on puskemassa itseään PC-markkinoille kiitettävää tahtia ja monella lienee ajatuksena päivittää tietokoneensa tähän uusimpaan versioon. Lukuisten esiversioiden jälkeen Microsoft julkaisi elokuun puolessa välissä valmiin Windows 8 RTM-version, johon ei tehdä enää muutoksia ennen myyntiin tuloa. Microsoft on julkaissut valmiista Windows 8:sta myös 90 päivän kokeiluversion, joka ladattavissa maksutta. Tämän samaisen version asennusoppaan tarjoamme tässä kuvasarjana, jotta kaikki halukkaat osaavat asentaa uutukaisen sen ilmestyessä kaupan hyllylle, tai kokeilla sitä vaikkapa virtuaalikoneessa...

Windows 8 Release Preview

Windows 8 Release Preview

Microsoft julkaisi vastikään Realease Preview -version tulevasta Windows 8 käyttöjärjestelmästään. Sen on tarkoitus olla viimeinen kuluttajille tuotava esiversio ennen valmiin Windowsin julkaisua. Release Previewn voi ladata täältä. Ladattavissa on sekä uudenlainen päivitysohjelma että perinteinen ISO-levykuva. Sivuilta täytyy muistaa hakea myös tuoteavain asennusta varten. ISO-tiedoston saa kätevästi muutettua usb-tikulta asentamista varten Microsoftin omalla Windows 7 USB/DVD download -apuohjelmalla. MediaBitissä asensimme uutukaisen sekä virtuaalikoneena VirtualBoxin avulla että usb-tikulta vanhaan pöytäkoneeseen...

Testissä Windows 8 Consumer Preview

Testissä Windows 8 Consumer Preview

Microsoft kehittää kovaa vauhtia uutta versiota Windows-käyttöjärjestelmästään. Uuden version, Windows kahdeksaisen, on tarkoitus korvata vuonna 2009 julkaistu Windows 7. Käyttöjärjestelmän lopulliseksi julkaisuajankohdaksi on arvioitu tämän vuoden lokakuuta. Mediabitti otti testiinsä uusimman esiversion, joka tuo mukanaan muun muassa huomattavia uudistuksia Windowsin käyttöliittymään...

Esittelyssä Microsoft Flight

Esittelyssä Microsoft Flight

Vuoden 2009 alkupuoliskolla lentosimulaattoriharrastajat haukkoivat henkeään, kun Microsoft ilmoitti ACES Game Studio -yksikkönsä lakkauttamisesta. Tämä tarkoitti nimittäin samalla loppua yli 25-vuotiaalle Microsoft Flight Simulator -sarjalle, jonka kehityksestä ACES oli vastuussa. Näin ollen vuonna 2006 julkaistu Flight Simulator X näytti jäävän MS:n viimeiseksi lentopeliksi, kunnes Microsoft vuoden 2010 syksyllä ilmoitti kehittävänsä seuraavaa lentosimulaattoria, Microsoft Flightia. Se ei kuitenkaan tulisi jatkamaan perinteikästä simulaattorisarjaa, vaan kyseessä olisi uudenlainen peli...

Windows 8 Consumer Preview ja Microsoft Flight julkaistu

Windows 8 Consumer Preview ja Microsoft Flight julkaistu

Microsoft on Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa julkaissut ensimmäisen beta-version uudesta Windows 8 käyttöjärjestelmästään. Consumer preview sisältää useita muutoksia viime vuoden syksyllä julkaistuun Mediabitinkin testaamaan, lähinnä ohjelmistokehittäjille tarkoitettuun Developer Preview- versioon. Consumer Preview tuo uudistuksina muun muassa Windows Store –sovelluskaupan sekä muita metro-sovelluksia. Beta-versio on ladattavissa Microsoftin sivuilta.

Microsoft Flight

Kenties karkauspäivää juhlistaakseen Microsoft on julkaissut myös uuden lentosimulaattoripelin nimeltään Microsoft Flight. Lentämisen voi aloittaa ilmaiseksi lataamalla pelin sen virallisilta internetsivuilta. Tarkoituksenamme on testata molemmat julkaisut tuoreeltaan viikon sisällä.

Sivut