MediaBitti tarjoaa kolme ilmaista teemaa Nokia N9:lle (PR 1.1)

Jokin aika sitten teimme melko kattavan ohjeistuksen Nokian N9 Meego-puhelimen kustomointiin. Kaikilla tähän säätämiseen ei kuitenkaan riitä intoa tai he eivät riskeerata laitteensa toimivuutta. Nokian häpeäksi Nokia Kaupasta ei löydy N9:lle yhtään teema, ja internetissäkin niitä on vain muutamia. Näin ollen päätimme edistää hieman asiaa, ja julkistammekin nyt kolme erilaista teemaa N9:ään! Teemojen muutokset eivät ole kovin räväköitä, mutta ne toimivat hyvänä esimerkkinä kuinka erottautua naapurista. Teemat ovat ilmaisia ja käyttäjien vapaasti muokattavissa, mutta pidätämme oikeuden niiden uudelleen julkaisuun. MediaBitti ei myöskään vastaa mahdollisista teemojen aiheuttamista ongelmista, mutta vakuutamme, että ne ovat omassa testissämme osoittautuneet ongelmattomiksi. MediaBitti on muokannut oman teemansa Nokia N9:n base- ja blanco-teemasta ja alkuperäisen teemojen ja kuvakkeiden oikeudet omistaa Nokia Oyj. Teemat on testattu PR 1.1 päivitys asennettuna, eikä sen toimisesta muissa versioissa ole tietoa. Pyrimme päivittämään teemat myös 1.2-ohjelmistoversiolle, kun se saapuu ladattavaksi.


Jokainen teema sisältää:

  • yli 800 kustomoitua graafista elementtiä
  • mahdollisuuden taustakuvan asettamiseen aloitusnäytöille (erikseen vaakaan ja pystyyn)
  • kääntyvät aloitusnäytöt
  • mahdollisuuden asettaa 450x450px kokoinen operaattorilogo

Yleisiä ohjeita teemoista

Teema on helpointa vaihtaa ThemeChanger nimisellä ohjelmalla, joka esiteltiin aiemmassa artikkelissa. Operaattorilogo on helpointa vaihtaa LPMCustomizer nimisellä ohjelmalla(teema mahdollistaa isompien kuvien asettamisen mitä ohjelma ilmoittaa), joka niin ikään esiteltiin edellisessä artikkelissa. Teemoissa olevia kuvakkeita voi vapaasti poistaa tai muokata oman maun mukaan, eikä tämän pitäisi vaikuttaa puhelimen tai teeman toimivuuteen. Teemojen css-tiedostoihin ei sen sijaan kannata mennä koskemaan ellei tiedä täsmälleen mitä tekee. Mikäli teemojen kanssa ilmenee joitakin ongelmia tai kysymyksiä, niin meihin voi ottaa yhteyttä palautesivun kautta. Alkuperäisen teeman ja kuvakkeiden oikeudet omistaa Nokia Oyj. MediaBitti on muokannut oman teemansa Nokia N9:n base- ja blanco-teemasta.

Tarkemmat ohjeet teemojen asentamiseen ja käyttöön alhaallaMediaBitin teema 1 - Lataa v.1.0

 
MediaBitin teema 2 - Lataa v.1.0

 
MediaBitin teema 3 - Lataa v.1.0

 Teeman asentaminen

Teema asennetaan siirtämällä teeman sisältävä kansio puhelimen teemat-kansioon eli polkuun /usr/share/themes/. Tämä kansio sijaitsee puhelimen järjestelmätiedostoissa, eikä siksi ole normaalisti nähtävissä tietokoneen kautta. Puhelimen kautta teemakansion voi siirtää helposti käyttämällä esimerkiksi Filebox-nimistä sovellusta tai terminaalin komennoilla. Tietokoneen avulla siirto onnistuu, kun puhelimeen otetaan sftp-yhteys joko Wlanin tai USB:n kautta. Ohjeet sftp-yhteyden muodostamiseen löytyy edellisestä N9 artikkelista.

Kun MediaBitin teemakansio on siirretty puhelimen themes-kansioon, se täytyy vielä asettaa aktiiviseksi teemaksi. Tähän käytetään jo aiemmin mainittua ThemeChanger-ohjelmaa. ThemeChanger näyttää kaikki puhelimen themes-kansiosta löytämänsä teemat. Haluttu teema valitaan painalla sitä, jonka jälkeen ohjelma kysyy vielä varmistuksen teeman vaihtamiseen. Vaihdon jälkeen puhelin täytyy käynnistää uudelleen, jotta tehdyt muutokset astuvat voimaan. ThemeChangerissa on kuitenkin yksi ongelma, sillä minkä tahansa teeman vaihtaminen sen avulla voi aiheuttaa hymiöiden toimimattomuuden. Ongelmaan on kuitenkin olemassa helppo ratkaisu: Puhelimen polussa /home/user oleva kansio .emoticonthemecache täytyy täyttää uusilla kuvakkeilla. Linkit kansioihin joista kuvakkeet kopioidaan: alkuperäinen teema, MB teema 1, MB teema 2 ja MB teema 3.

Teemojen muokkaaminen

Kuten jo edellä mainittiin, teemojen graafisia elementtejä voi huoletta muokkaa ja vaihtaa jos löytyy jokin sellainen kuva, joka ei miellytää omaa silmää. Moni haluaa varmasti mm. vaihtaa teeman mukana tulevan taustakuvan mieleisekseen. Tämä onnistuu yksinkertaisesti korvaamalla mukana tulleet taustakuvat omilla saman nimisillä ja kokoisilla png-kuvilla. Taustakuvat löytyvät polusta mediabittiteema#/meegotouch/images/backgrounds Teemassa on erillinen kuva sekä näytön pysty- että vaakatilaa varten. Korvattavat kuvat ovat siis: meegotouch-desktop-bg.png ja meegotouch-desktop-bg-landscape.png.


Ohjelmaikonit

Teemojen avulla ei voi (emme vielä osaa) korvata asennettujen ohjelmien ikoneita. Aloitusnäyttö näyttäisi kuitenkin paremmalta, kun kaikilla kuvakkeilla olisi yhtenäinen ulkoasu. Käyttäjillä on kuitenkin satoja erilaisia ohjelmia, ja kaikkien ohjelmakuvakkeiden kattaminen olisi työlästä. Voimme kuitenkin muuttaa isomman erän ohjelmakuvakkeita sopiviksi, jos joku innnostuu keräämään niitä riittävän määrän. Kuvakkeita voi lähettää zippinä osoitteeseen kuvakkeet@mediabitti.com , mielellään vähintään kolmekymmentä kappaletta kerrallaan. Mikäli kuvakkeita saadaan tarpeeksi kattava otos, julkaisemme tässä linkin kunkin teeman versioihin.

Lähes kaikki ohjelmakuvakkeet löytyvät polusta usr/share/icons. Kuvakkeiden vaihtamiseksi vanhat yksinkertaisesti korvataan uusilla, jolloin muutos näkyy uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Vanhoista kuvakkeista kannattaa ottaa varmuuskopio ennen uusien vaihtamista. Helpoiten tämä onnistuu kopioimalla koko icons-kansio, jolloin myös oikeat tiedostopolut näkee helposti.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
1 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.