Syksyn kovimmat mobiilijulkistukset - näitä kannattaa seurata

Kilpailu mobiilialalla on kovaa ja kaikilta valmistajilta odotetaan yhtenään tehokkaampia ja tyylikkäämpiä laitteita. Syksylle 2012 on odotettavissa lukuisia tärkeitä puhelinjulkistuksia eri valmistajilta. Mediabitti kokosi syksylle odotettavissa olevia tärkeimpiä uutuuksia.

Samsung Galaxy Note 2

Vuoden 2011 elokuussa julkaistu älypuhelimen ja tabletin välimuoto, suuresta koostaan huolimatta 10 miljoonaa kappaletta myynyt Samsung  Galaxy Note tulee saamaan seuraajan syyskussa. Puhelimessa tulee huhujen mukaan olemaan mahdollisesti taipuva 5.5 tuuman näyttö, kaksi gigatavua ram-muistia sekä tehokas neliydinprosessori. Kameran kennon on huhuttu saattavan yltää jopa 12-13 megapikseliin. Käyttöjärjetelmänä tulee suurella varmuudella toimimaan Android 4.1, koodinimeltään "Jelly Bean". Puhelimen julkistus tulee tapahtumaan jo 29. elokuuta kuten Samsung hienovaraisesti ilmoittaa julkaisemassaan videossa.

 

iPhone 5

Yksi varmasti syksyn odotetuimmista ja spekuloiduimmista tuotejulkistuksista on tuleva  iPhone 5. Uudesta, suuremmalla näytöllä ja erilaisella designillä varustetusta iPhonesta huhuttiin jo ennen edellisen version, iPhone 4s -puhelimen julkaisua. Uudessa entistä radikaalimmin uudistetussa puhelimessa tulee huhujen mukaan olemaan suurempi, noin 4 -tuuman näyttö erilaisella kuvasuhteella, uusi telakkaliitäntä sekä osittain metallinen takakuori. Apple tulee todennäköisesti julkistamaan puhelimen mediatapahtumassaan lokakuun neljäs päivä.

 

 

Iphone 4s

 

Windows Phone 8

Windows Phone 8 on Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän uusi versio. Sen tärkein uudistus nykyiseen WP 7.5:een on kokonaan uusi käyttöjärjestelmäydin, joka pohjautuu uuden Windows 8 -käyttöjärjestelman ytimeen, kun edellinen versio käytti viime vuosituhannelta peräisin olevaa mobiililaitteisiin tarkoitettua Windows CE-ydintä. Osittain uuden ytimen ansiosta uusi Windows Phone tukee moniydinsuorittimia, tarkempia näyttöjä (1280×720 ja 1280×768) sekä parempaa grafiikkaa. WP 8 sisältää myös monien kaipaaman muistikorttituen sekä tuen NFC-teknologialle. Softapuolella uutta ovat paremmat kustomointimahdollisuudet, uusi internet-selain, moniajo sekä internet-puheluiden integrointi puhelinsovellukseen. Vanhemmat puhelimet eivät tule saamaan uutta käyttöjärjestelmää, mutta niihin aiotaan tuoda Windows Phone 7.8 -nimellä kulkeva päivityspaketti joka tuo niihin osan uuden version ominaisuuksista.

 

Windows Phone on tällä hetkellä matkapuhelinvalmistaja Nokian ainoa älypuhelinkäyttöjärjestelmä, joten siihen pohjautuvat puhelimet tulevat olemaan sen ainoa mahdollisuus saada takaisin menetettyjä markkinaosuuksia. Nokia tuleekin huhujen mukaan julkistamaan peräti kolme Windows Phone 8 -puhelinta syyskuun 5. päivä Nokia World -tapahtumassa Helsingissä. Lippulaivamalli tulee huhujen mukaan sisältämään suuren, 4,7 -tuumaisen näytön. Verkkoon vuotaneiden kuvien mukaan ainakin yksi puhelimista tulee perustumaan N9, Lumia 800 ja Lumia 900 -puhelimista tuttuun muotoiluun.

 

Myös Samsung ja HTC tulevat huhujen mukaan myös julkistamaan Windows Phone 8 -puhelimia tänä syksynä. Puhelimet tulevat sijoittumaan älypuhelinten keski- ja huippuluokkiin. Kilpailu tulee todennäköisesti olemaan kovaa, ja vaikka Nokia on tällä hetkellä markkinajohtaja Windows -puhelimissa 59 prosentin osuudella, tulee mssasta erottuminen olemaan todella vaativaa joka valmistajalle.

 

Verkkoon vuodettuja Nokian WP8 -puhelimien osia
Kuva: WMPoweruser

Jolla

Nokialta irtisanomisissa lähteneiden Suomalaisten insinöörien perustama Jolla aikoo myös työntää lusikkansa mobiilisoppaan. Jolla on luvannut julkistavansa tämän syksyn aikana ensimmäisen MeeGo- pohjaisen älypuhelimensa. Jollan puhelimesta ei ole olemassa vielä paljon tietoa mutta yrityksen tarkoitus on jatkaa Nokian viimeisen MeeGo-puhelimen, N9:n jalanjäljillä. Huhujen mukaan puhelimeen saataisiin sovelluksia Android-puolelta, mikä kuullostaa lupaavalta. Suomalaisesta näkökulmasta vomme vain toivoa että Jolla pysyy hyvin pinnalla niin että ensimmäisestä puhelimesta saadut tuotot voisi käyttää muuhunkin kuin äyskäreihin.wink

 

Kommentit

Itseäni N9:n omistajana kiinnostaa erityisesti Jollan kehitteillä olevat Meego-pohjaiset älypuhelimet. Jos Jolla saa pakattua tyylikkäisiin kuoriin N9:n helppokäyttöisen käyttöliittymän sekä tuen sadoille tuhansille valmiille sovelluksille, alkaa paketti olla jo hyvässä kuosissa. Toivottavasti Jollasta näin saadaan varteenotettava kilpailija myös massamarkkinoille, eikä puhelimet kolahda vain Linux-harrastajien taskuihin.
- PP

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.