Uudistetut Nokia N9-teemat PR1.2:lle

MediaBitin N9-teemat uudelle PR1.2 ohjelmistoversiolle ovat vihdoin ja viimein täällä! Valitettavati päätimme jättää kolmannen teeman kokonaan pois heikon kysynnän vuoksi, mutta vastaavasti teimme kahdesta jäljelle jääneesta entistä kattavampia. Teemat ovat ilmaisia ja käyttäjien vapaasti muokattavissa, mutta pidätämme oikeuden niiden uudelleen julkaisuun. MediaBitti ei myöskään vastaa mahdollisista teemojen aiheuttamista ongelmista, mutta vakuutamme, että ne ovat omassa testissämme osoittautuneet ongelmattomiksi. MediaBitti on muokannut oman teemansa Nokia N9:n base- ja blanco-teemasta ja alkuperäisen teemojen ja kuvakkeiden oikeudet omistaa Nokia Oyj. Teemat on tehty toimiviksi PR1.2 ohjelmistoversion kanssa. Emme suosittele muiden ulkoasua muokkaavien lisäyksien käyttöä teeman kanssa.


Kumpikin teema sisältää:

  • yli 1600 kustomoitua graafista elementtiä!
  • mahdollisuuden taustakuvan asettamisen jokaiselle aloitusnäytelle (erikseen vaakaan ja pystyyn)
  • kääntyvät aloitusnäytöt
  • mahdollisuuden asettaa 450x450px kokoinen operaattorilogo low-power-ruudulle

Yleisiä ohjeita teemoista

Teema on helpointa vaihtaa ThemeChanger nimisellä ohjelmalla, joka esiteltiin aiemmassa artikkelissa. Operaattorilogo on helpointa vaihtaa LPMCustomizer nimisellä ohjelmalla(teema mahdollistaa isompien kuvien asettamisen mitä ohjelma ilmoittaa), joka niin ikään esiteltiin edellisessä artikkelissa. Teemoissa olevia kuvakkeita voi vapaasti poistaa tai muokata oman maun mukaan, eikä tämän pitäisi vaikuttaa puhelimen tai teeman toimivuuteen. Teemojen css-tiedostoihin ei sen sijaan kannata mennä koskemaan ellei tiedä täsmälleen mitä tekee. Mikäli teemojen kanssa ilmenee joitakin ongelmia tai kysymyksiä, niin meihin voi ottaa yhteyttä palautesivun kautta.

Tarkemmat ohjeet teemojen asentamiseen ja käyttöön alhaalla

 

MediaBitin teema 1 - Lataa v.pr1.2

 

 

 

 

MediaBitin teema 2 - Lataa v.pr1.2

 

Teeman asentaminen

Teema asennetaan siirtämällä teeman sisältävä kansio puhelimen teemat-kansioon eli polkuun /usr/share/themes/. Tämä kansio sijaitsee puhelimen järjestelmätiedostoissa, eikä siksi ole normaalisti nähtävissä tietokoneen kautta. Puhelimen kautta teemakansion voi siirtää helposti käyttämällä esimerkiksi Filebox-nimistä sovellusta tai terminaalin komennoilla. Tietokoneen avulla siirto onnistuu, kun puhelimeen otetaan sftp-yhteys joko Wlanin tai USB:n kautta. Ohjeet sftp-yhteyden muodostamiseen löytyy edellisestä N9 artikkelista.

Kun MediaBitin teemakansio on siirretty puhelimen themes-kansioon, se täytyy vielä asettaa aktiiviseksi teemaksi. Tähän käytetään jo aiemmin mainittua ThemeChanger-ohjelmaa. ThemeChanger näyttää kaikki puhelimen themes-kansiosta löytyvät teemat. Haluttu teema valitaan painalla sitä, jonka jälkeen ohjelma kysyy vielä varmistuksen teeman vaihtamiseen. Vaihdon jälkeen puhelin täytyy käynnistää uudelleen, jotta tehdyt muutokset astuvat voimaan. ThemeChangerissa on kuitenkin yksi ongelma, sillä minkä tahansa teeman vaihtaminen sen avulla voi aiheuttaa hymiöiden toimimattomuuden. Ongelmaan on kuitenkin olemassa helppo ratkaisu: Puhelimen polussa /home/user oleva kansio .emoticonthemecache täytyy täyttää uusilla kuvakkeilla. Varmuuskopioi kuvakkeet tai lataa ne linkistä: Lataa .emoticonthemecache.zip

Teemojen muokkaaminen

Kuten jo edellä mainittiin, teemojen graafisia elementtejä voi huoletta muokkaa ja vaihtaa jos löytyy jokin sellainen kuvake, joka ei miellytää omaa silmää. Moni haluaa varmasti mm. vaihtaa teeman mukana tulevat taustakuvat mieleisiinsä. Tämä onnistuu yksinkertaisesti korvaamalla mukana tulleet taustakuvat omilla saman nimisillä ja kokoisilla png-kuvilla. Taustakuvat löytyvät polusta mediabitti#pr12/meegotouch/images/backgrounds Teemassa on yhteensä kuusi taustakuvaa, kolme vaaka- ja kolme pystynäytöille.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.