Näppäimistö paloiksi ja puhtaaksi

Taannoisen tutkimuksen mukaan runsaassa käytössä olevassa työnäppäimistössä voi olla moninkertaisesti enemmän bakteereja verrattuna wc-istuimeen. Kodeissa tilanne on toivottavasti parempi, mutta tämä jos mikä antaa hyvän syyn näppäimistön säännölliseen puhdistamiseen. Tähän hommaan ryhtyi myös MediaBitti, ja samalla saimme verrattoman tekosyyn purkaa lisää elektroniikkaa. Varovasti purettuna näppämistön ei pitäisi mennä epäkuntoon, mutta vastuu seurauksista jääköön purkajalle.

Näppäimistö

Tältä näppämistö näyttää vielä ennen purkua. Samaa näköä tavoitellaan myös kasaamisen jälkeen ja näppämistön on syytä pysyä ehjänä. Jos näppäimistön purkaa ihan perusteellisesti, on fiksua ottaa kuva näppäinasettelusta, jotta kaikki painikkeet tulevat varmasti oikeille paikoilleen.

Näppäimet irti

Purkaminen lähti käyntiin irrottamalla ensin kaikki näppiksen näppäimet. Helpoiten ne lähtevät kammeten niitä alhaalta päin jollain ohuella, esimerkiksi ruokaveitsellä.

Ruuvit irti ja osat irti

Seuraavaksi näppäimistö pyöräytettiin ympäri, jotta päästiin käsiksi sitä koossa pitäviin ruuveihin. Kaikki ruuvit ruuvattiin irti, minkä jälkeen näppäimien edessä olevan rannetuen sai irti. Yksi ruuvi oli sijoitettu ovelasti tarran alle, jolloin sorkkimisesta jää paljastava jälki.

Etupuoli erikseen

Rannetuen alta löytyi vielä lisää ruuveja, joiden irrottamisen jälkeen ylä- ja alaosan sai naksuteltua irti toisistaan.

Alaosa erikseen

Tälläinen näkymä paljastui näppäimistön sisältä. Piirilevyn lisäksi pohjalta löytyy näppäimien tuntuman määräävä silikonikalvo, ja sen alta kaksikerroksinen muovikalvo, joka lopulta ottaa vastaan painallukset ja välittää signaalin eteenpäin.

Poseeraus yhteiskuvassa

Loppuun vielä kaikki irrotetut osat yhteiskuvassa. Mikäli haluaa saada näppäimistönsä varmasti täysin puhtaaksi, voi kaikki muoviosat pestä vaikka vedellä ja saippualla. Kun kaikki on puhdasta ja kuivaa, niin siitä vain näppis kokoon käännetyssä järjestyksessä ja takaisin hommiin.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
7 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.