Windows 7:n asennus

Tässä oppaassa käydään läpi Microsoftin uusimman Windows 7-käyttöjärjestelmän asennus vaihe vaiheelta. Ohjeita voi soveltaa myös Windows Vistan asennukseen, mutta vahemman Windows XP:n asennus poikkeaa tästä jo huomattavasti, ja sen asentamiseen nämä ohjeet eivät sovellu.

Asennus aloitetaan odotetusti laittamalla asennuslevy asemaan, jolloin sen pitäisi automaattisesti latautua ruudulle. Mikäli kone ei automaattisesti lähde käynnistämään levyä, voidaan boottauslähde valita painelemalla tietokoneen käynnistyksen alussa F8-näppäintä tai sitä näppäintä, mitä BIOSIN/UEFI:n ilmoitusruutu opastaa, ja valitsemalla boottauslähteeksi koneen optisen aseman.

Win7_1

Kun levy on latautunu, pitää ensiksi valita haluttu asennuskieli ja muut maakohtaiset asetukset.

Win7_2

Sen jälkeen jatketaan eteenpäin valitsemalla asenna nyt.

Win7_3

Eteenpäin päästäkseen täytyy hyväksyä Microsoftin lisenssiehdot.

Win7_4

Koska tarkoituksena on asentaa tietokone kokonaan uudestaan, eikä koneessa ole vanhempaa Windows-versiota josta päivittää, valitaan kustomoitu asennus.

Win7_5

Seuraavaksi valitaan kiintolevy, jolle Windows asennetaan. Mikäli levyä on tarvetta osioida, se on syytä tehdä tässä ikkunassa.

Win7_6

Sen jälkeen seuraa tylsä odotus, kun Windows asentuu.

Win7_7

Asennuksen jälkeen kone käynnistyy uudestaan. Käynnistyksen aikana ei tarvitse tehdä mitään. Asennuslevy on syytä pitää vielä asemassa.

Win7_8

Uudelleenkäynnistymisen jälkeen Windows vielä viimeistelee asennusta jonkin aikaa, mikä jälkeen päästään luomaan ensimmäinen käyttäjätili, joka on järjestelmänvalvojan tili, mutta oikeuksia on mahdollista muokata asennuksen jälkeen. Tietokoneelle täytyy myös antaa nimi.

Win7_9

Seuraavaksi äskeiselle tilille täytyy luoda salasana, tai jättää se luomatta. Jostain syystä salasanavihje on pakollinen, mikäli salasana luodaan.

Win7_10

Sen jälkeen syötetään Windowsin tuotetunnus. Aktivoinnin voi laittaa tapahtumaan automaattisesti tai se täytyy tehdä viimeistään kolmenkymmenen päivän kuluttua Windowsin asennuksesta.

Win7_11

Tästä ikkunasta valitaan haluttu vaihtoehto, yleensä ensimmäinen on paras, etenkin kotikäyttäjille.

Win7_12

Seuraavaksi valitaan oikeat päivämäärä- ja aika-asetukset.

Win7_13

Mikäli kone on internetissä, Windows kysyy sen hetkisen verkon sijaintia. Huomaa, ettei Windows välttämättä pääse internetiin, ennen kuin verkkokortin ajurit on asennettu Windowsin asennuksen jälkeen.

Win7_14

Kysymysten jälkeen asennus valmistelee hetkisen työpöytää, ja kun se pomppaa näkyviin, Windows on asennettu loppuun asti. Tämän jälkeen kannattaa asentaa emolevyn ja muiden laitteiden ajurit, Windowsin päivitykset ja tietty joku virustentorjuntaohjelmisto.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
14 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.