Uutiset

Sailfish OS ja Nokia N9

Sailfish OS ja Nokia N9

Nokia N9 -käyttäjien keskuudessa on kohistu tällä viikolla Maemo-yhteisön saavutuksista sen julkaistua sujuvasti toimivan version Jollan Sailfish käyttöjärjestelmästä Nokia N9:lle. Tämä niin sanottu porttaus ei ole kuitenkaan vielä täydellinen, sillä esimerkiksi kameran, Jolla-kaupan ja akun latautumisen kanssa on hieman ongelmia. Kehitystä tapahtuu kuitenkin koko ajan...

Microsoft julkaisi Windows 8.1 esiversion

Windows 8.1 Preview

Kuten luvattu, Microsoft julkaisi eilen ensimmäisen esiversion tulevasta Windows 8.1 käyttöjärjestelmästä. Windows 8.1 Preview antaa mahdollisuuden testata viime syksyllä julkaistuu Windows 8 versioon tehtyjä parannuksia ja uusia ominaisuuksia. Windows 8.1 tarjoaa muun muassa laajemmat mahdollisuudet aloitusnäytön ja lukisruudun mukauttamiseen omaan makuun sopivaksi. Lisäksi on parannettu Modern UI -sovellusten yhtäaikaista käyttöä ja mukaan on tuotu mahdollisuus palauttaa käynnistä-painike (tosin ilman käynnistä-valikkoa).

Uutta: RAM-muistin vaihtaminen läppäriin

RAM-muistin vaihtaminen läppäriin

MediaBitti on viimein kesän lähestyessä herännyt pitkästä talvihorroksestaan ja on taas valmiina paneutumaan uuteen ja vanhaan ihmeelliseen teknologiaan. Tällä kertaa opastusta on tarjolla niille, jotka suunnittelevat RAM-muistin lisäystä tai vaihtoa kannettavaan tietokoneeseen. Olemme nyt julkaisseet selkeän opasvideon kyseisen operaation suorittamisesta sekä videogalleriassa että YouTube-kanavallamme! Videon voi kurkkia myös tästä uutisesta:

 

Jollalta tulossa kolme puhelinta, valmistajana kiinalainen BYD-Electronic

BYD-Electronic:in logo

Entisten nokialaisten perustama suomalainen Jolla mobile on herättänyt suurta huomiota mobiilialalla. Se on luvannut jatkaa Nokian hylkäämän, Linux-pohjaisen MeeGo- käyttöjärjestelmän kehitystä. Jollan versio käyttöjärjestelmästä on nimeltään Sailfish. Jollan tarkoituksena on julkaista itse ainakin kolme käyttöjärjestelmään pohjautuvaa puhelinta, joista ensimmäinen on luvattu vuoden 2013 ensimmäiselle neljännekselle. Hong-Kongista saamamme tiedon mukaan Jollan puhelimet tulee kokoamaan kiinalainen sopimusvalmistaja BYD Electronic.

Applelta uusi iPad ja iPad mini

iPad 4th edition

Apple jukisti tiistai-iltana uusia taulutietokoneita: Uuden version suositusta iPad –laitteesta ja pienemmän iPad minin. Julkistettu ns. normaalikokoinen iPad edustaa Applen maailmanlaajuisesti tunnetun iPadin neljättä sukupolvea. Suurempia muutoksia edelliseen malliin ovat vanhan telakkaliitimen vaihtuminen pienempään lightning -liittimeen sekä uusi A6X-prosessori. Pienempi iPad, kutistettu versio suuremmasta tabletista koostuu 7.9 tuuman kosketusnäytöstä, kapeista reunoista ja edellisen sukupolven A5-prosessorista.

Uusi Blender Open Movie julkaistu

Tears of Steel -posteri

Blender Foundationin neljäs Open Movie eli "avoin elokuva" Tears of Steel on julkaistu. Seitsemän kuukauden työn hedelmät saatiin julkisuuteen tänä keskiviikkona, kun lyhytelokuva julkistettiin Youtubissa kahdeksan aikaan illalla. Ian Hubertin ohjaama lyhytelokuva Tears of Steel on toteutettu suurimmaksi osaksi avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla. Tärkein näistä on 3D-mallinusohelma Blender, jolla kaikki elokuvan visuaaliset efektit on toteutettu...

iPhone 5 julkistettu

Apple esitteli keskiviikkona uuden iPhone 5 -älypuhelimensa. Puhelin on korvaa edellisen 4s -puhelimen ja on näin kuudes iPhone. Uusi iPhone on hieman edellistä parempi lähes kaikin tavoin. Tärkeimpiä isoja uudistuksia ovat pituussuuntaan kasvanut näyttö, uusi, pienempi telakkaliitäntä, metallinen takakuori sekä tuki LTE/4g -verkkoyhteyksille.

Nokia julkaisi uudet Windows Phone 8 -puhelimet

Nokia julkisti keskiviikkona kaksi Windows Phone 8 -pohjaista älypuhelinta, Lumia 920:n ja Lumia 820:n. Mallit on tarkoitettu kilpailemaan muiden valmistajien kalliimpia älypuhelimia vastaan joten niihin on pakattu suuri määrä teknologiaa.

Molemmpien uusien Lumioiden ytimenä toimii 1.5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja ram -muistia löytyy gigatavun verran. Puhelimet tukevat myös uusia nopeampia 4G -verkkostandardeja.

Samsung julkaisi Galaxy Note 2 -älypuhelimen

Samsung julkaisi Galaxy Note 2 -älypuhelimen

Samsung on odotuksien mukaisesti keskiviikkona 29.8 julkistanut Galaxy Note -älypuhelimelleen seuraajan. Laitteen tärkeimmät ominaisuudet ovat 5.5-tuuman amoled-näyttö 1280 x 720 pikselin tarkkuudella, 1.6 gigahertsin neliydinprosessori, kahdeksan megapikselin kamera sekä puhelimen mukana kulkeva S Pen -kynä jolla näytölle voi piirrellä tai kirjoittaa. Samsung Galaxy Note 2 tullaan toimittamaan android 4.1 -käyttöjärjestelmällä. Samsung julkisti keskiviikkona myös androidiin pohjautuvan kameran sekä maailman ensimmäisen Windows Phone 8 -puhelimen, joista tulemme kirjoittamaan lisää myöhemmin.

MediaBitin sivusto uudistui!

MediaBitin sivusto uudistui!

MediaBitin hiljaiselo on vihdoin päättynyt, kun ikuisuusprojektimme on nyt julkistettu maailmalle ja uusittu sivusto on vihdoin koko kansan saatavilla. Uusittua sivustoa on lupailtu jo ainakin viime joulusta asti, ja kesän antaessa hetkeksi helpotusta arjen kiireeseen, projekti on saatu nyt päätökseen. Sivuston kehitys jatkuu toki edelleen, mutta parannuksia julkaistaan vähitellen tarpeen mukaan...

Sivut