Applelta uusi iPad ja iPad mini

Apple jukisti tiistai-iltana uusia taulutietokoneita: Uuden version suositusta iPad –laitteesta ja pienemmän iPad minin.

Julkistettu ns. normaalikokoinen iPad edustaa Applen maailmanlaajuisesti tunnetun iPadin neljättä sukupolvea. Suurempia muutoksia edelliseen malliin ovat vanhan telakkaliitimen vaihtuminen pienempään lightning -liittimeen sekä uusi A6X-prosessori jonka Apple kehuu tarjoavan kaksinkertaisesti suoritustehoa edelliseen A5X -malliin verrattuna. Lisäksi WLAN ja LTE -yhteyksien tuki on parantunut ja etukameran kuvantarkkuus noussut.

Pieni iPad, kutistettu versio suuremmasta tabletista koostuu 7.9 tuuman kosketusnäytöstä, kapeista reunoista ja edellisen sukupolven A5-prosessorista. Näytön resoluutio on suuremman mallin retina -näyttöön verrattuna vaatimattomat 1024x768 pikseliä. Pieni iPad sisältää samat ominaisuudet kuin täysikokoinen iPad, mukaan lukien 5 megapikselin takakameran ja lightning -liitännän. iPad minin hinnat tulevat alkamaan Suomssa 339 eurosta ja myynti alkaa marraskuun alkupuolella. Saataville tulee myös 4G-yhteyksiä hyödyntävä malli.

Samassa julkistustilaisuudessa Apple julkaisi myös 13-tuumaisen MacBook -kannettavan sekä uudet versiot Mac mini ja iMac –pöytätietokoneista. Lisätietoa laitteista löytyy valmistajan kotisivuilta.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.