MediaBitin sivusto uudistui!

MediaBitin hiljaiselo on vihdoin päättynyt, kun ikuisuusprojektimme on nyt julkistettu maailmalle ja uusittu sivusto on vihdoin koko kansan saatavilla. Uusittua sivustoa on lupailtu jo ainakin viime joulusta asti, ja kesän antaessa hetkeksi helpotusta arjen kiireeseen, projekti on saatu nyt päätökseen. Sivuston kehitys jatkuu toki edelleen, mutta parannuksia julkaistaan vähitellen tarpeen mukaan.

Uudistuksen tärkein ajatus oli helpottaa uusien juttujen julkaisua sekä sivuston ylläpitoa ja päivittämistä, sillä edellinen versio ei pohjautunut minkäänlaiseen sisällönhallintajärjestelmään. Toinen tärkeä aate oli tuoda sivuston kävijöille mahdollisuus tuoda oma äänensä helpommin kuuluviin sivustolla. Tätä varten kaikilla kävijöillä on mahdollisuus kommentoida sivuston artikkeleja ja jopa arvioida sisältöä antamalla artikkeleille tähtiä.

Emme usko, että MediaBitin kävijät alkavat suoltaa sivustomme täyteen epämääräistä törkyä, mutta kaiken varalta kaikki kommentit suodatetaan ylläpidon valvovan silmän läpi ennen niiden julkaisua sivustolle. Tästä eittämättä aiheutuu useiden tuntien viive, ennen kuin omat kommentit ilmestyvät näkyville. Sisällön arviointi tapahtuu viiveettä, mutta samalta koneelta useamman kerran äänestystä on rajoitettu. Toivomme tietysti, että arvioitte ja kommentoitte sisältöä rehellisesti, mutta aktiivisesti sisällön kehittymisen vuoksi.

MediaBitti pyrkii pysymään uusimman tekniikan vauhdissa, ja näin ollen uusi sivustommekin pohjautuu HTML5-kieleen. Mobiili-käyttäjät on huomioitu käyttämällä tuoretta responsive design -tekniikkaa, jonka ansiosta sivuston asemointi mukautuu erikokoisille näyttölaitteille. Muuten ulkoasu onkin pysynyt melko entisen kaltaisena, joskin mukaan on tullut muutamia uusia elementtejä. Joka sivulta löytyy nyt uusittu sivupalkki, joka mahdollistaa nopean pääsyn uusimpaan sisältöön ja kommentteihin sekä tarjoaa hakukentän etsimistä varten. Kannattaa myös huomata, että tarjoamme nyt ilmoitukset uusista artikkeleista RSS-feedinä, johon linkki löytyy sivun alapalkista.

Sivuston on testattu menneiden viikkojen aika melko ahkerasti useilla eri alustoilla (mm. iPhone 4S, iPad 2 ja 3, Lumia 900 ja 800, Nokia N9, Samsung Galaxy S3, erinäiset Android-tabletit, Windowsissa IE9 ja 10, Chrome, Firefox, Macissä Safari, yms.) Tästäkin huolimatta erinäisiä virheitä ja puutteita tulee varmasti vastaan, koska kaikkea on hyvin hankala ottaa huomioon. Senpä takia pyydämme teitä tässäkin tapauksessa olemaan aktiivisia ja ilmoittamaan mahdollisista ongelmista ja esittämään parempia ratkaisuja toiminnallisuuksiin.

Joka tapauksessa uskomme, että uudistus on iso harppaus parempaan suuntaan, ja se innostaa kävijöiden lisäksi myös meitä ylläpitäjiä olemaan entistä ahkerampia uusien mielenkiintoisten artikkelien kirjoittamisessa sivustolle.

Nautinnollista loppukesää toivottaa MediaBitin väki!

Tagit: 

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä testataan oletko ihminen vai spämmibotti.
4 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.